Ute
MIX
Beta
×

Lag en fuglemater

På vinteren er det vanskeligere for mange fugler å finne mat. Heldigvis er det enkelt for oss å hjelpe dem!

Middels

Registrere ny bruker

Du trenger:

- en tom melkekartong
- hyssing
- ispinne
- en saks/kniv
- tusj
- fuglefrø


Slik gjør du det:

Skyll melkekartongen, men ikke åpne i toppen (evt teip/lim igjen etterpå). Lag en åpning på hver side. Det kan være lurt å tegne først, da er det lettere å se hvor du skal klippe.

Ikke klipp flappen helt av, men bøy den lett utover. Da får fuglene et lite tak over seg mens de spiser. Fuglene liker å ha noe å sitte på mens de spiser. For å lage en sittepinne skjærer du et lite snitt under åpningen som du laget først og dytter ispinnen inn i. Ispinner får man kjøpt på hobbybutikker, eller så finner man de i de fleste frysere 😉 Man kan også bruke en liten pinne!


Lag et lite hull i toppen av kartongen, og tre en hyssing gjennom. Nå er fuglemateren klar til å fylles! Hvis dere vil pynte den er det lurt å gjøre det først. Dere kan for eksempel lime på ark som dere kan tegne på, eller male hele kartongen.


Dette liker fuglene:

Solsikkefrø, brødsmuler, havre, helkornhvete, hirsefrø, frukt og bær. Ulike fugler liker ulik mat, kanskje dere kan lage flere matere og fylle de med forskjellige blandinger? 


OBS: fugler skal ikke ha salt eller brød/korn som er muglet. Ellers liker de det meste, bruk det dere har i kjøkkenskapene!

 

Siste "Lag en fuglemater" minner

Toppliste "Lag en fuglemater"