Ute
MIX
Beta
×

Lag mat av tang og tare

Lag spennende mat av tang og tare!

Vanskelig

Registrere ny bruker

Algene må ikke plukkes for nære båthavner, marinaer eller andre bynære områder. Bruk ytre skjærgård der det er friskt vann.

Her er noen eksempler på oppskrifter:

Sukkertarechips
Bruk kasterive eller vanlig jernrive og let etter sukkertare. Pass på å bruke individer av sukkertare som ikke er så gamle. De unge har ikke så mye påvekst av andre alger og små dyr. Den ferskeste delen av tareplanten er det lysebrune området i overgangen mellom stilk og blad.

Sukkertaren vaskes i ferskvann, klippes opp i passe store biter og stekes oppå folie på glørne, grillen eller i stekeovn.

Legger man sukkertare til tørk i luften skiller den ut hvitt pulver som smaker søtt.

Havsalat
Havsalat er grønn og har form som et tynt blad. Den vokser på fjell, skjell og på andre alger fra strandsonen til 20 meters dyp.

Skyll havsalaten godt i ferskvann. Bladene er nokså grove i konsistensen og bør hakkes fint. Finhakkede havsalatbiter blandes med oppskårne tomater, agurker og lignende.

Havsalatsuppe
Ingredienser: 2 dl vann, 1 dl friske blad av havsalat, 1 dl opphakkede gulrøtter, 1 dl oppskåren kylling, 2 ss soyasaus, knust svart pepper

Vask og rens havsalaten godt i lunkent ferskvann. Kok gulrøttene møre i vann. Skjær havsalat i biter på 2 cm, og ha det i den kokende suppen. Tilsett kyllingbitene og la det småkoke i fem minutter. Tilsett krydder.

Fjæresuppe
Ingredienser: 1-2 ss smør, 1 purre, 1 løk, 2-3 fedd hvitløk, 1-2 ts karri, 2,5 ss maizena, 1 L vann, 1 fiskebuljongterning, 2-3 blad laugbær, 500 g fisk, tang, gulrøtter, 1 ts salt, hvit pepper, evt. persille/dill

Anbefalte tangsorter: 1 neve krusflik, 1 neve havsalat, 1 neve sagtang, 1 neve med nye, lyse skuddspisser av grisetang, noen friske, yngre blad av sukkertare eller butare, 1 neve fjærehinne, 1 neve søl

Friske alger samles inn og fisken fiskes! Dere trenger ikke ha i alle algene den første gangen, det går fint å bruke en sort. Prøv dere frem!

Rens fisken og skyll algene godt i kaldt ferskvann. Algene klippes opp og kokes i vann tilsatt salt i ca 30 minutter til de er møre. Skjær opp purre, løk og hvitløk. Legg det i en ny kjele, tilsett karri og surr det i smør. Ha i maizena, vann, buljongog laubærblader. Kok opp. Kutt gulrøttene opp i strimler. Ha i resten (gulrøttene, fisken, kokte alger, salt, pepper, persille/dill) og la suppen småputre i 5-10 minutter. 


Siste "Lag mat av tang og tare" minner

Toppliste "Lag mat av tang og tare"